< Zpět do archivu

Hvězda televizních obrazovek Roman Paulus zavítá na Modravu!

Na Mádru vaří Roman Paulus šéfkuchař hotelu Radisson Blu Alcron

v sobotu na sv. Josefa 19. března 2016

Dopřejte si unikátní kulinářský zážitek hodný Michelinské hvězdy ve stylovém prostředí restaurace U všech kukaček uprostřed jarní šumavské přírody. Každý chod bude osobně připraven a prezentován kuchařem roku 2009-2010 (šéfkuchařem hotelu Radisson Blu Alcron) Romanem Paulusem. Vína k jednotlivým chodům představí sommelier David Černý a alsaská vína z vinotéky restaurace majitel hotelu Petr Větrovský. Mezi nimi najdete například takové skvosty jako je víno Chianti Classico Riserva Coltassala z vinařství - Castello di Volpaia, jejíž ročník 2006 získal první místo (zlatou medaili) v roce 2010, v soutěži "Grand test časopisu Wine & Degustation" a Riesling z jedné z nejprestižnějších Grand Cru vinic Alsaska "Mandelberg" (ročník 2014).

Kdo je Roman Paulus?

Roman Paulus, šéfkuchař hotelu Radisson Blu Alcron, pod jehož vedením získala restaurace Alcron třikrát Michelinskou hvězdu a držitel titulu Kuchař roku 2009–2010, přišel do Alcronu z pražského hotelu Hilton, kde působil na pozici Sous Chef restaurace Czech House Grill & Rotisserie. Tak jako jeho předchůdce Jiří Štift, má i Roman Paulus zajímavé zahraniční zkušenosti.
Svou kariéru započal na začátku 90. let v Rakousku a v roce 1999 se přemístil do známého hotelu Savoy v Londýně. Jak sám říká, obě tyto zahraniční zkušenosti byly obzvláště v 90. letech minulého století velmi přínosné, jelikož se měl možnost seznámit se špičkovými službami a gastronomii, která se u nás v té době teprve probouzela. Po zkušenosti v Londýně se podobně jako jeho předchůdce vypravil na cestu kolem světa na zaoceánské lodi Queen Elisabeth II, na které strávil půl roku. Po návratu v roce 2000 již začal pracovat pro hotely Hilton, nejprve ve Vídni a od roku 2002 v Praze. Na jaře 2008 přijal nabídku postu šéfkuchaře v hotelu Alcron, k čemuž dodává: "Měl jsem sen stát se šéfkuchařem hotelu. Alcron je hotel s vynikajícím jménem a skvělou tradicí.

Doufám, že budu moci v Alcronu zužitkovat mé zkušenosti, které jsem za svoji kariéru nasbíral a i pro mne bude tato zkušenost přínosem a posunem v mé kariéře."

Roman Paulus v předešlých letech prošel několika významnými profesními školeními, jmenujme například The Emirates Academy of Hospitality Management, která je odnoží nejznámější hotelové školy světa Ecole Hoteliere de Lausanne. Rovněž byl na stáži v restauracích oceněných michelinskou hvězdou (La Pergola v Římě či Maison du Boeuf v Bruselu). V roce 2004 se stal Mladým manažerem roku vyhlašovaným Národní federací hotelů a restaurací ČR. Hovoří plynně anglicky a německy.

Menu

Prosecco Extry Dry, Canevel, Valdobbiadene, Veneto

 

Kachní dim sum s esencí z červeného zelí

Riesling Grand Cru Mandelberg, 2014, Burghart – Spettel, Mittelwihr, Alsace

Bramborovo-lanýžové noky s pažitkou Pinot Gris,

Vin Biologique, Domaine Haegi, Mittelbergheim, Alsace

Račí krém s kořenovou zeleninou

Ryzlink vlašský – Vinařství Gala, Bavory – Mikulov

Lososový pstruh s quinou a pečenou mrkví

Gavi di Gavi DOCG – Olim Bauda

Hovězí pupek a plec s miso esencí a bramborovou kaší uzenou v jasmínovém čaji

Chianti Riserva "Coltassala" – Castello di Volpaia

Sladový dezert s nakládanou hruškou

Gewurtztraminer Muehlforst 2010, Fr. Schwach, Hunawihr, Alsace 

Cena za degustační menu

1800,-Kč (menu ochutnávka s vínem) / 1500,-Kč (menu ochutnávka bez vína)

Akce je pořádána ve spolupráci s firmou Vino e Cuore. Rezervace příjímáme na našem e-mailu info@hotelmadr.cz nebo na tel. 722 908 202 proti záloze ve výši 50% splatné dopředu převodem. 
Sleva 15 % pro hosty ubytované v hotelu Mádr po dobu konání. Akce je pouze pro starší 15 let. 

Těšíme na vaši návštěvu.

 

Manželé Eva a Petr Větrovští

 

< Zpět do archivu