< Zpět do archivu

Poslední degustace sezóny 2017 / 2018 - 13.dubna 2018 ve 20:00h!

Vážení a drazí hosté Hotelu Mádr & Restaurace U všech kukaček, milovníci dobrého jídla a vína, přátelé, kamarádi!

16. března jsme u nás v Restauraci U všech kukaček společně s našimi hosty strávili další pěkný degustační večer, tentokrát zaměřený na kuchyni a vína Jižní Afriky. Celou degustační sérii, kterou jsme začali v říjnu a postupně prošli Arménii, Gruzii, Libanon, Izrael, Řecko, Kypr, Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko, Švýcarsko a Lichtenštejnsko, završíme v pátek 13. dubna ve 20hodin.

Náš kuchařský tým se představí v nejsilnější možné sestavě a připraví atypická jídla perské a asijské kuchyně. Protože Írán ani země jihovýchodní Asie nejsou zrovna oblastmi, kde by se dařilo pěstování vína, budeme k této kuchyni servírovat převážně svěží skvostná vína z německého i lucemburského břehu řeky Mosely.

Postupně Vám nabídneme lucemburský crémant z Coteaux de Schengen, Elbling Rosé (!) rovněž z Lucemburska, dále Riesling z nejstrmější evropské vinice Bremmer Calmont z německého břehu Mosely a na samý závěr k dezertu přírodně sladký lucemburský Pinot gris Vendange Tardive.

Nicméně, abychom dostáli své pověsti představovat hostům našich degustačních večerů neznámá a přitom zajímavá vína, nabídneme Vám během večera i dvě unikátní červená asijská vína – a to z čínských vinařství.

První z nich, Changyu Pioneer Wine Company, nejstarší a nejznámější čínské vinařství, jehož historie se píše již od konce 19.století, se představí vínem Noble Dragon 2013, v němž dominuje odrůda Cabernet Gernischt (60%; zbytek tvoří Cabernet Sauvignon 30% a Cabernet Franc 10%). Toto víno získalo 16 bodů od britského znalce vín Jancise Robertsona, který je známý jako nejlepší novinář a kritik vína. Hodnotí vína podle 20ti bodového systému a málokdy dá nejvyšší počet bodů. Víno se 16 body nebo více je považováno za „výrazné", a proto stojí určitě za vyzkoušení!

Druhý zástupce čínského vinařství, Chateau Nine Peaks, představí reservu z odrůdy Cabernet Sauvignon (ročník 2013). Víno získalo bronzovou medaili v mezinárodní přehlídce Wine 100 Challenge 2016.

Tento večer bude pro Vás jednotlivé chody připravovat v kuchyni jeden tým složený ze všech našich pěti kuchařů. Chodů bude tentokrát šest a my věříme, že se bude jednat o skutečný vrchol celé série našich degustačních večerů sezóny 2017 / 2018.

Stále jsme Vás nepřesvědčili, že stojí za to strávit tento večer s námi? Celý večer bude jako obvykle doprovázen diapozitivy s obrázky hroznů, vinic, map a krajiny...

Máte se tedy určitě na co těšit!

A tak neváhejte a přijďte k nám si užít zajímavé kulinářské zážitky a špičková vína v příjemné společnosti a prostředí restaurace U všech kukaček!

Rádi bychom připomněli, že účast na tomto degustačním večeru je možná pouze po předchozí rezervaci a to nejlépe mailem na adrese info@hotelmadr.cz nebo telefonicky na čísle 722 908 202. Celý večer začíná ve 20:00h. Cena celé večeře i s degustační sklenkou vína ke každému chodu je 1.100,- Kč.

Na setkání se moc těší,

Eva & Petr Větrovských a celý tým restaurace U všech kukaček  

DEGUSTAČNÍ MENU – 13. dubna od 20h

Chefs: Adriana Peksová, Markéta Šmídová, Tomáš Šmíd, Pavel Strejc, Bohuslav Rott

Amouse-bouche

Crispy Skin Salmon (křupavá kůže z lososa s wasabi majonézou a kaviárem z lososa)

Crémant de Luxembourg Brut, AOP Moselle Luxembourgeoise, Poll-Fabaire, Lucembursko

Studený předkrm

Krevetový mousse s humrem a asijským salátkem se sezamovým semínkem a oříšky kešu

Elbling rosé 2016, AOP Moselle Luxembourgeoise, Domaines Vinsmoselle, Lucembursko

Polévka

Guinataan Sitar Kalabasa (filipínská polévka s vepřovým masem, zeleninou, krevetami a kokosovým mlékem)

Riesling "Edition" 2016, Bremmer Calmont, Andreas Treis, Mosel, Německo

Teplý předkrm

Asijské masové kuličky s dortíkem ze zázvoru

Noble Dragon 2013, Yantai Changyu Pioneer Wine Company, Shandong, Čína

Hlavní chod

Staroperské fesenjan (s perskou rýží, granátovým jablkem a fazolkami)

Cabernet Sauvignon „Reserve" 2013, Chateau Nine Peaks, Great River Hill Company, Čína

Dezert

Matcha cheescake s litchi

Pinot gris 2015 Vendange Tardive des Jeunes Vignerons, AOP Moselle Luxembourgeoise, Domaines Vinsmoselle, Lucembursko

< Zpět do archivu