< Zpět do archivu

Degustační večer 22. února 2019 v 19h na Mádru! Kuchyně a vína Chorvatska.

Vážení a drazí hosté Hotelu Mádr & Restaurace U všech kukaček!

Sobota 22. únoraa 2020 v 19h na Mádru!

Kuchyně a vína Chorvatska

Vážení a drazí hosté Hotelu Mádr & Restaurace U všech kukaček!

Dovolte nám pozvat vás na další z našich degustačních večerů, při kterém zavítáme na jih od našich hranic, do Chorvatska.

Chorvatsko – to není jen země kamenitých pláží průhledného Jaderského moře, země Plitvických jezer, země ošklivě poznamenaná brutální válkou na konci minulého století, ale země se zvláštní svou zeměpisnou a klimatickou rozmanitostí, se specifickými autochtonními odrůdami vinné révy, jaké se jinde téměř nevyskytují. Proto není divu, že v poslední době chorvatská vína pomalu ale jistě získávají podobnou reputaci, jakou mají vína francouzská, italská nebo vína z nového světa. Například r. 2016 Chorvatsko získalo 63 medailí Decanter World Wine Awards. Téhož roku, dle čtenářů amerických novin USA TODAY a webové stránky 10Best.com, bylo Chorvatsko prohlášeno za jednu z 10 nejlepších vinařských regionů, které je radno navštívit. Nejznámější chorvatská vína jsou vína z Dalmácie – Dingač, Postup, Plavac, Vugava, Pošip, Rukatac. Dingač, Postup a Plavac jsou vína červená a vyrábí se na poloostrově Pelješac z odrůdy Plavac mali, který je nejznámější chorvatskou autochtonní odrůdou. Vugava, Pošip a Rukatac jsou vína bílá pocházející z ostrova Korčula. My vám z těchto vím zprostředkujeme zážitek.

P. Bohouš připraví jídla nejenom tak, aby se dobře snoubila s podávanými víny, ale abyste měli možnost poznat co nejlépe rozmanitou chorvatskou kuchyni. Chceme vám ukázat, že Chorvatsko fakt není pizza ze stánku u pláže a že Chorvatsko nerovná se automaticky ryba.

Rádi bychom připomněli, že účast na tomto degustačním večeru je možná pouze po předchozí rezervaci. Nejlépe u personálu v restauraci, na recepci hotelu nebo mailem na adrese info@hotelmadr.cz případně telefonicky na čísle 722 908 202. Večer začíná již v 19:00h a cena celého pětichodového menu i s degustační sklenkou vína ke každému chodu zůstává na 950,- Kč.

Na setkání se moc těší Eva & Petr Větrovských a celý tým restaurace U všech kukaček!

DEGUSTAČNÍ MENU

Sobota 22.února od 19h

Kuchyně a vína Chorvatska

Chefs: Bohuslav Rott & Tereza Čorbová

Aperitiv

Zlatna Žlahtina 2018, Vrbnik, ostrov Krk

Studený předkrm

Salata od liganja s povrćem

Pošip Premium 2016, Terra Madre, Komarno, jižní Dalmácie

Polévka

Krem juha sa češnjakom

Vugava Premium 2016, Antonio Lipanović, ostrov Vis

Teplý předkrm

Punjeni šampinjoni u umaku

Babić Kursan EKO 2015, Donje Pole, Šibenik, severní Dalmácie

Hlavní chod

Dalmatinska pašticada

Dingač Palihnić 2015, Pelješki Vinogradar, Pelješac, jižní Dalmácie

Dezert

Bajadera

Teran Premium eko 2015, Vina Karbola, Istrie 

A zde ještě malé shrnutí, co nás čeká příště:

21. března: Tour du Monde – Sauvignon blanc

18. dubna: Argentina – Malbec

< Zpět do archivu